Výstava Ivice Juríkovej

Ivica Juríková je abstraktnou umelkyňou, ktorá čerpá inšpiráciu z prírody, najmä z prírodných minerálov a geód, a vytvára lesklé krištáľové umelecké diela, ktoré skrášľujú život a priestor. Tvorba umenia nie je len jej vášňou, ale aj celoživotným koníčkom.

Jej umelecká cesta sa začala v Českej republike, kde zdokonaľovala svoje zručnosti v práci s taveným sklom. Ponorená do bohatých tradícií sklárskeho remesla sa učila od majstrov a objavovala čaro premeny roztaveného skla na dychberúce diela.

Počas svojho pobytu v Spojených štátoch mala tú česť spolupracovať s niektorými z najznámejších sklárskych majstrov v odvetví na Pilchuck sklárskej škole. Ich odbornosť a vedenie jej umožnili zdokonaliť svoje remeslo a predávať sklenené umelecké diela v hoteloch Trump a Wynn v Las Vegas.

Jej životné dobrodružstvá ju potom priviedli do Luxemburska, kde sa venovala umeniu keramiky. Práca s hlinou jej otvorila celý nový svet možností, ktorý jej umožnil skúmať textúru, formu a hmatovú povahu umenia.

V súčasnosti pôsobí v Andalúzii, Španielsko, kde sníva o vytvorení najväčšieho centra umenia a skla v tomto regióne. Miesta, kde sa umelci a nadšenci umenia môžu stretávať, tvoriť, spolupracovať, inšpirovať jeden druhého, zabávať sa a užívať si.

Je vďačná za príležitosť podeliť sa o svoju umeleckú víziu a priniesť do životov a domovov kúsok mágie prostredníctvom svojich abstraktných nástenných umeleckých diel. Každý kúsok, ktorý vytvorí, je naplnený láskou, vášňou a túžbou vyvolať radosť.

Spoločne s ňou oslavujte krásu umenia a jeho pozoruhodnú liečivú silu.

Viac o dielach vystavených v Atrium – dom nábytku.

Ivica Juríková v Essential Magazine Marbella.